Knive & værktøj

Viser 1 til 19 af 19

Turen i det fri bliver bare sjovere med det rigtige grej

Skal du på overnattende tur i det fri, kan det være uundværlig med noget godt værktøj som knive, skovle, multitools, osv. Har du grejet på plads, kan du klare de fleste udfordringer, der måtte komme, og du kan gøre det primitive udeliv meget mere komfortabel.

En lommekniv er for de fleste outdoor entusiaster et must. Den er nem at have med, da den ikke fylder meget, og samtidig kan det tit være praktisk at have en kniv med.

Multitools er til alle, der ikke kan få grej nok. Det kan godt være, man nyder det frie outdoor liv, men samtidig gør det ikke noget, at man kan åbne en god flaske vin eller en kold øl.

Vil du helst ikke begrænse dig, er en fold-sammen-spade jo også uundværlig. Det vigtigste når du skal have pakket vandretasken, er at du får noget med, som ikke fylder ret meget og samtidig heller ikke vejer meget. På den måde kan du have en masse praktiske ting med, uden at skulle gå på kompromis med noget andet.

Knive, Foldeknive & Lommeknive

Vær beredt når du færdes i naturen, med en kniv du kan stole på. Vi har foldeknive (lommeknive) fra blandt andet Buck, som er anerkendte for deres gode kvalitet. Knivene er udviklet i materialer som titanium, carbon  og stål, som sikrer en en god, skarp og pålidelig kniv. Så skal du bruge en kniv til jagt, fiskeri eller andet legitimt formål, så har vi foldekniven (lommekniven) til dig.

Regler om knive (herunder foldeknive)

De fleste er nok stødt på begrebet Knivloven, som siden den blev opfundet, er udgivet i en mere lempelig udgave. Det betyder at der stadig er nogle regler for køb og brug af knive, herunder foldeknive og lommeknive. Vi vil ikke citere hele knivloven her, men blot opsummere de vigtigste punkter.

Du må gerne købe, bære og besidde en kniv hvis formålet er husholdningsbrug, jagt, fiskeri eller sportsudøvelse hvor det har et anerkendelsesværdigt formål, og hvis de er udformet hertil. Du må gerne bære kniven til og fra din aktivitet, og man må lave korte ophold eller ærinder undervejs, hvis det ud fra en samlet vurdering kan anses som rimeligt.

Du må ikke bære eller besidde en kniv på offentlige steder, som for eksempel uddannelsessteder, i ungdomsklubber, fritidsordninger, barer, diskoteker, butikker og lignende.

Så kort fortalt må du kun bære eller besidde en kniv, hvis du har et anerkendt formål med den, som f.eks. jagt, fiskeri eller hjemme i dit eget køkken. Så du må f.eks. ikke tage din kniv med til en fodboldkamp, da det ikke har et anerkendt formål.

Der er nogle knive hvor der særlige regler som f.eks. butterfly knive og kasteknive, men da det ikke er noget vi forhandler, er det relevant her. Du kan læse mere om knivloven på Retsinformation.dk.